Fel

Őszi dekoráció készítése sütőtökből

tok2

Őszi dekoráció készítése sütőtökből

 

Ahogy beköszönt az ősz, a virágboltok kirakataiban megjelennek a különböző méretű és formájú dísztökök. Vannak, akik az apróbbakat kedvelik és tálakba, kosarakba téve díszítik vele az otthonukat és vannak akik a nagy, úgynevezett lámpástököket keresik és kifaragják Halloween-re töklámpásnak. A faragott lámpások remek díszei a kertnek, terasznak, de sajnos egy-két hét alatt teljesen tönkremennek és ki kell dobni.

pixel

pixel

tok4

Galériánkban olyan lehetőségeket mutatunk, melyek a tök kifaragása nélkül készíthetőek, így akár lakáson belüli dekorációnak is alkalmasak, nem penészednek, nem vonzzák a bogarakat és nagyon tartósak, így egész ősszel otthonunk díszei lehetnek.

tok5

Fantázia minden mennyiségben

Az ötletek és az anyagok tárháza kimeríthetetlen, csak a fantáziánk szab határt, hogy mit alkotunk. Használhatunk különböző matt, fényes vagy akár csillámos festékeket, de csodálatos eredményt kaphatunk szalvétatechnikával is. Nem is gondolnánk, hogy milyen érdekessé tehetünk egy-egy tököt különböző formára hajlított dekordróttal, vagy milyen jópofa lesz a rajzszögekből készített pókháló. Szintén jó ötlet, ha egyszerű táblafestékkel befestjük a tököket és írunk vagy rajzolunk rá, esetleg ragasztunk rá szemet, szájat, kalapot…stb.

tok3

Nos, munkára fel, vegyük elő a festékeket, ecseteket, ragasztót és a fantáziánkat és alkossunk kedvünkre, öltöztessük otthonunkat őszi hangulatba.

 

forrás: www.teunneped.hu

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása