Fel

„Repül a, repül a… Lola!”

„Repül a, repül a… Lola!”

Nagy utazásokkal folytatódik D.Tóth Kriszta nagysikerű mesesorozata. Gyermeknapra időzítve jelent meg „Repül a, repül a… Lola!” címmel a Lolamesék sorozat harmadik kötete, benne három új történettel és egy vadonatúj rajzfilmmel, melyben Lola a Föld megmentésére vállalkozik!

 

Nagy utazás


„Az ember azt hinné, mesélni könnyű. Pedig dehogy! Jól mesélni pedig különösen nehéz – mondja az új kötet kapcsán D.Tóth Kriszta, hozzátéve: egy igazán jó mese kinyitja a gyerekek számára a világot”. S ezúttal valóban kitárul a világ, hiszen a „Repül a, repül a… Lola!” című kötetben mindenki és minden útra kel. Az óvodás Lola meglátogatja a nagymamáját Angliában, és közben mi is megtudjuk, hogy vajon miért nem csapkod szárnyaival a repülő. A következő mesében útra kelnek a gondosan kiválogatott pillepalackok is, melyekből végül piros polárpulcsi lesz. A könyv harmadik története egy ennél is nagyobb utazásról szól: arra keresi a választ, ami minden kisóvodást érdekel: vajon honnan kerülnek elő a kisbabák?

 

 

Papíron, filmen, világhálón

 

„Lolavilág” nemcsak papíron és filmen, hanem az interneten is jelen van. A www.lolamesek.hu oldalon, naponta sok száz gyerek játszik, olvas, rajzol, színez és üzen, igen népszerűek a www.egyszervolt.hu „Lolás” játékai és meséi, de a Lolameséknek a Facebookon is több száz aktív rajongója van. „Nem tehetünk úgy, mintha nem a 21-dik század lassan második évtizedében élnénk,” mondta D.Tóth Kriszta. „A gyerekeinket ugyanúgy érdekli a számítógép és az internet, mind bármelyikünket. Az a fontos, hogy olyan ellenőrzött tartalmakhoz engedjük oda őket, amelyek hasznosak és fejlesztik a készségeiket. A Lolamesék internetes oldalát kifejezetten a 4-7 évesek igényeinek szem előtt tartásával alakítottuk ki, játékokkal mese- és rajzfilmrészletekkel, képeslapküldővel, kvízzel.”

 

 

Sikeres a listákon is

 

A Lolamesék első két kötete 2009. végén jelent meg, és szinte azonnal a gyermekkönyves sikerlisták élbolyába kerültek, a többi között a Tíz év ötven gyerekkönyve listán is. A tartalmában és látványában egyaránt különleges könyveket Faltisz Alexandra, IBBY-díjas grafikusművész illusztrálta, a kötethez mellékelt DVD-n található rajzfilmeket pedig a Cinemon stúdió készítette.

 

 

 

 

 

Nyulász Péter

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása