Fel

SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL

savaria-karneval-2023

SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL

Augusztus 24–27. között 22. alkalommal csábít igényes nyári szórakozásra a szombathelyi nyár emblematikus összművészeti rendezvénye, a Savaria Történelmi Karnevál. A római alapokra épült belváros különböző szegleteiben 29 helyszínen közel 300 programra és több száz fellépőre számíthatsz.

Szombathely – Nyár – Karnevál

A kétezer éves város ünneplőbe öltözve kínálja az ismeretbővítő és a szórakoztató programok dúsgazdag kavalkádját. A római kori harcászatot és katonaéletet megidéző legionárius csapatok, a rettenthetetlen gladiátorok, a fegyvereikkel mesterien vívó középkori lovagok, valamint az őseink életmódját és harcászatát megidéző magyar hagyományőrzők a korhűség mellett a tanítva szórakoztatás jelszavát tűzték zászlajukra, s hívnak mindenkit egy időutazásra.

Karnevál elmaradhatatlan fénypontja a péntek és szombat esti fáklyás felvonulás 19 órától, mely során több száz jelmezes vonul végig a belváros utcáin, látványos produkciókkal fűszerezve a várakozás perceit.

A felvonulás résztvevői a következő korokat elevenítik fel: rómaiak ● barbárok és a népvándorlás kora ● középkor ● reneszánsz kor ● barokk és reformkor ● modern kor

A felvonulások útvonala: Történelmi Témapark – Thököly I. utca – Bejczy I. utca – Kossuth L. utca – Hefele M. utca – Berzsenyi D. tér – Széchenyi I. utca – Kőszegi utca – Mártírok tere – Király utca – Savaria tér – Szent Márton utca – Wesselényi M. utca – Thököly I. utca

Aki tógát-tunikát ölt, római polgárként indulhat felfedezni a régmúlt átörökített értékeit és napjaink legcsillogóbb kulturkincseit.

A legkisebbeket egy varázslatos világ várja a Kalandvárban, mesékkel, bábelőadásokkal, gólyalábasokkal, karneváli mini-felvonulással, kishuszárokkal.

A programok között a zenei paletta válogatott ínyencségeit a komolyzenétől az alternatívig éppúgy megtalálod, mint az ismeretbővítő és szórakoztató előadásokat, valamint az autentikus életmód- vagy az orientális táncbemutatók színes választékát.

Igazi gasztokülönlegességekre, kulinális élményekre számíthatsz a Borok Utcája, a Sörtér és az Öreg Város Vásárának kínálatában, a középkori forgatagot megidéző vásárban pedig a kézműves remekek, a különleges vásárfiák és a mesterségbemutatók nyújtanak még kellemes kikapcsolódást.

Légy részese Te is az időutazásnak!

A fesztivál részletes programját itt találod: https://www.karnevalsavaria.hu/programok/programnaptar

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása