Fel

Sportcsemege az iskolákban!

gyum2

Sportcsemege az iskolákban!

Napjainkban, amikor a gyerekek egyre kevesebbet mozognak és helytelen étkezési szokásaik vannak, amikor egyre nagyobb az elhízás veszélye, a LazyTown bebizonyítja, hogy a mozgás csupa móka,  egészségesen étkezni és  élni jó – mindezt anélkül, hogy didaktikus lenne. A sorozat akrobatikus szuperhőse, Sportakusz számtalan játékos trükkel szeretteti meg a gyerekekkel a zöldséget és a gyümölcsöt – vagy ahogyan a sorozatban nevezik –  a Sportcsemegét.

gyum3

A LazyTown hazánkban Sportcsemegézz! néven kampányt indít az Európai Unió által támogatott, iskolagyümölcs-program szakmai hátterét biztosító FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi szervezettel, hogy együtt népszerűsítsék a zöldség-gyümölcsfogyasztást, és ez által egészségesebb étkezésre szoktassák a programban résztvevő általános iskolák alsó tagozatos tanulóit.

A játékra jelentkező osztályok szeptemberben LazyTown-os csomagolásban kapják meg heti gyümölcs-és zöldségadagjukat. A legtöbb zöldséget, gyümölcsöt fogyasztó osztályok  értékes ajándékokat, osztálykirándulást nyerhetnek a ’Sportcsemegézz!’  versenyben.  A játék részletei a www.boomerang-tv.hu/lazytown weboldalon olvashatók. A weboldalon, új évad indulása alkalmából számos új játék, interaktív gyakorlat és meglepetés is található.

gyum1

Az iskolagyümölcs–programról

Az Európai unió 2009-ben azért indította el iskolagyümölcs-programját, hogy a tagállamok fiatalkorú lakosai körében a helyes táplálkozási szokások kialakulását elősegítse. E célkitűzésében kiváló partnerre talált a LazyTown sorozatban, amelynek mottója: minden gyerek megérdemli, hogy vidáman éljen és jól étkezzék. Magyarországon a 2013/14-es tanév lesz a negyedik év az iskolagyümölcs-program történetében, az általános iskolák tanulói hatodik osztályig kapnak heti 2-4 alkalommal friss gyümölcsöt, zöldséget, gyümölcslevet. Az elmúlt évben az iskolák 75%-a vett részt a programban, ez közel 300 ezer tanulót jelentett. A rendelet előkészítő és tájékoztató tevékenysége mellett a FruitVeB a kötelező elemként meghatározott iskolagyümölcs plakát és oktatási anyagok elkészítésével járult hozzá a programhoz, amelyet a programban részt vevő iskolák bejáratánál helyeznek el – idén tevékeny szerepet vállal a LazyTown Sportcsemegézz! című versenyének kommunikációjában is.

gyum4

Mozduljunk!

A világszerte népszerű LazyTown tavaly indította útjára az Egyesült Államokban Let’s Move (Mozduljunk!) elnevezésű mozgalmát, Michelle Obama közreműködésével, hogy megmozgassa az államok lakosságát. A first lady így nyilatkozott a programmal kapcsolatban:’A gyerekeknek, ahhoz hogy erős és egészséges felnőtt váljék belőlük, napi 60 perc mozgás szükséges, ezért olyan fontos, hogy már egészen fiatalon aktív életmódra szoktassuk őket!’

 

(x)

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása