Fel

Szereted a karfiolt? Ezután biztos fogod!

karfiol3

Szereted a karfiolt? Ezután biztos fogod!

 

Méregtelenítés és egészség! Ez a zöldség egy kis erőmű, amely számos egészségügyi témában a segítségünkre lehet. Nézd meg mire érdemes használni!

pixel

pixel

karfiol3

Rákmegelőző hatás

Egy glükozinolát nevű anyag található benne, amely a nyers karfiol jellegzetes illatát adja. Kutatások kimutatták, hogy ennek az anyagnak köszönhetően véd minket a tüdő és gyomorráktól is. Emellett szulforafánt is tartalmaz, amely szintén gátolja bizonyos ráktípusok kialakulását.

A méregtelenítés fő apropója, hogy megszabaduljunk a felgyülemlett toxinoktól. A legtöbb orvos szkeptikusan áll a témához, mert a köztudatban a méregtelenítés a koplalással vált egyenlővé, amely egy hibás párosítás. A megfelelő ételek fogyasztásával érhetjük el egészséges úton a méregtelenítést, amelyhez kiváló partner a karfiol, mondhatni ő a szupersztár ez ügyben.

 

karfiol6

Magas a rosttartalma

A merégtelenítéshez szintén fontos, hogy az általunk fogyasztott ételek magas rosttartalmúak legyenek. A rostoknak köszönhetően hatékonyan tisztítja meg bélcsatornánkat, kisöpörve ezzel a lerakódott anyagokat.

A karfiol nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, amely a fogyásunkat is elősegíti.

 

karfiol1

Alacsony szénhidráttartalom

Mivel alacsony a szénhidráttartalma, így pótolhat néhány olyan ételt, melyet fogyókúra vagy méregtelenítő étrend alatt nem fogyaszthatunk. Ilyen például a kenyér, a rizs vagy a tészta. Szervezetünk hálás a törődésért, mert az alacsonyabb szénhidrátbevitelnek köszönhetően hamar érezhetjük magunkat energikusabbnak, élettel telibbnek.

 

karfiol2

Jó ötlet hús helyett

Méregtelenítés során érdemes egy időre elhagyni a vörös húsokat. Ilyenkor érdemes karfiolt fogyasztani, mert számos módszerrel elkészíthető, így mindig egy kicsit más.

Ehetjük párolva, rántva vagy akár tepsiben is megsüthetjük egyéb zöldségekkel vegyítve. Így nem válik hamar unalmassá, mert az íze is mindig más és más.

 

karfiol4

 

Antioxidánsok

Mostanra már egészen elterjedt az antioxidánsok jó híre. Egyre több olyan témájú írást olvasni, amelyek ezek fellelhetőségéről szólnak. A karfiol is ilyen, így védi szervezetünket a szabad gyökök okozta megbetegedésektől. Ráadásul -C, -K, -B6 vitamint valamint omega3 szírsavat és kolint is tartalmaz.

 

Gyulladások ellen

A méregtelenítés feladata az is, hogy a krónikus gyulladásokat eltüntessük szervezetünkből.

Ezeket sok minden okozhatja, például stressz, kialvatlanság vagy akár egy rossz diéta is.

A karfiol -K vitamin tartalma az, amely felveszi a kesztyűt a gyulladásokkal szemben.

 

forrás: kicsisziv.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása