Fel

Tanévzáró Csokikoncert

söndörgő csokikoncert

Tanévzáró Csokikoncert

 

A Csokikoncertek képlete igen egyszerű: a zeneszó egyenlő a játékkal, a játék pedig tanulással, az újonnan megszerzett tudnivaló pedig csokoládét ér. Tehát minél több Csokikoncertre járunk, annál többet játszunk, még okosabbak leszünk és még csokit is majszolhatunk.

További jó dolog, hogy a Hungarofest családi programsorozata május 20-án, a Millenárison egy egész napos zeneforgataggal búcsúztatja a tanévet. A két világzenei formáció, a Söndörgő és a Kolompos együttes koncertje mellett a népzenéhez és a népi hangszerekhez kötődő programok, a gyerekek fantáziáját és ügyességét megmozgató játékok és zenei különórák is lesznek. A 10-től 16 óráig tartó program ingyenes és mindenki számára nyitott.

 

Tehénfejés és hordólovaglás a Tanévzáró Csokikoncerten

 

Már negyedik éve népszerűek a zenei nevelés minőségi és szórakoztató formában megvalósuló alkalmai: a Csokikoncertek. Az idei tanév egy rendhagyó Csokikoncerttel kezdődött a Kopaszi-gáton, és egy különleges Csokikoncerttel fejeződik be a Millenárison. Május 20-án, délelőtt 10 órától a népzenéhez, a hagyományokhoz és a régi vidéki élethez kapcsolódó játékok várják a családokat. Lesz hangszerkészítés, hangszerbemutató, többféle kézműves foglalkozás és olyan népi ügyességi játékok, mint „Tehénfejés”, „Hordólovaglás” és „Kacsavadászat”. A koncertek között drámapedagógiai foglalkozás és a mesekönyvekkel zsúfolt Olvasóliget is várja a gyerekeket, a legkisebbek pedig babajátszótéren tombolhatnak majd. A Söndörgő és a Kolompos együttes koncertjéről sem hiányozhat a programsorozat két elmaradhatatlan kísérője: Lukácsházi Győző és a csokoládé.

 

Söndörgő – május 20. 11.00 óra

 

Délelőtt 11 órától Magyarország egyik első világzenei együttese, a Söndörgő muzsikál a családoknak. A Filharmónia Társaság iskolai koncertsorozata révén a Söndörgő már több száz gyerekkoncertet tudhat maga mögött. Az ország összes régiójában megfordultak, óvódások és gimnazisták egyaránt találkozhattak velük, és inspiráló zenéjükkel. Az elmúlt évek tapasztalatait így foglalják össze: “Nem teszünk különbséget a felnőtteknek szóló fellépések és a gyerekkoncertek között. Annál is inkább, mert sokkal őszintébbek a gyerekek, főleg a kisebb korosztály. Éppen ezért sokszor több energiát igényel egy ilyen fellépés. A mi feladatunk, hogy megszeretessük velük a zenét, és ezt csak úgy lehet, ha zeneileg ugyanazt a minőséget adjuk át nekik, mint bármikor és bárhol, ha színpadra állunk. Természetesen annyiban azért más egy gyerekkoncert, hogy több benne az interaktivitás, sokkal több szó esik a hangszerekről és magáról a zenéről is.”

Kolompos – május 20. 15.00 óra

 

Délután 15 órakor a Kolompost köszönthetjük a Csokikoncertek színpadán. A Kolompos együttes zenei néphagyományokon alapuló, játékos koncertjén a gyermekek az első pillanattól kezdve részei a műsornak: szerepelnek, énekelnek és muzsikálnak az együttessel. Az apróságok iránti szeretet és tisztelet érződik az egész vidám előadáson, így a „Kolomposok” kicsiknek és felnőtteknek is igazi szórakozást nyújtva lopják be a szívekbe hajdani muzsikáink, dalaink, régi szokásaink szeretetét.

További információ: www.csokikoncertek.hu

//

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása