Fel

Múzeumok Majálisa: a tatai vízi csatától a filmgyárig

Múzeumok Majálisa: a tatai vízi csatától a filmgyárig

Minden év május végén országszerte megrendezik a Múzeumok Majálisa című rendezvényt. Minden évben nyitva vannak egy hétvégén át a múzeumok kapui, amikor érdekesebbnél érdekesebb kiállításokra juthatnak el az érdeklődők. Ám ezen a hétvégén számos más program is várja a látogatókat. Érdemes válogatni, egy kicsit szétnézni, kulturálódni.

 

Múzeumkert: központi rendezvény

 

Ha más miatt nem is, de már azért is igen érdekes és hívogató a program, merthogy ingyenes. Az idén 17. alkalommal megrendezésre kerülő kétnapos rendezvény azokat is a múzeumba csábíthatja, akik nem nagyon szoktak eljutni e kulturális intézménybe. A hétvégén száz múzeum vesz részt az eseményen, országszerte, de talán a legnagyobb esemény Budapesten lesz a Nemzeti Múzeumban és kertjében. A Múzeumkertben 12 nagyszínpadi produkciót terveznek, kézműves mesterek kínálják portékájukat, illetve itt mutatkoznak be a budapesti múzeumok is. A hétvégén adják át az Év múzeuma és az Év kiállítása c. díjakat is, amelyre idén minden eddiginél több pályázat érkezett. A Múzeum épületében pedig interaktív tárlatvezetésen, szakmai beszélgetéseken vehetnek részt a látogatók.
http://www.majalis.hu/muzeumokmajalisa/bevezeto_03_hu.html

 

 

 

Program gyerekeknek

 

A budapesti múzeumkertben a gyerekekre is gondoltak a szervezők, ahol szombaton fél négytől Rutkai Bori és a Hébe-hóba Banda várja a kicsiket, előtte pedig a Misztrál zenekar zenél. Nemcsak koncertekre invitálják ezen a hétvégén a gyerekeket a szervezők, hanem olyan kiállításokra és tárlatvezetésekre, várjátékokra, ahol még közelebb kerülhetnek a múlthoz, a múzeumi értékekhez. Simontornyán egész napos várjátékokat tartanak, ahol az 1200 –as évek végén épült vár életébe kukkanhatnak be a látogatók.

 

Szintén egy vár program Tatán, ahol immáron 5. alkalommal rendezik meg a Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivált.  A rendezvény nagyon eseménydús, lesz vízi csata az Öreg tavon, nyílt színi csata a kastély kertben, kiállítások a várban, s természetesen vásár várja az érdeklődőket.

 

 

 

Legyél te is sztár!

 

Ezzel a felhívással várja a hétvégén a látogatokat a Korda Filmpark, ahol már számos világhírű filmet forgattak. A nézőknek a sokszor elképzelhetetlennek tűnő díszletvilágba kalauzolják itt el, s emellett naponta 4 látványos kaszkadőr bemutatót is tartanak. Előzetes bejelentkezés alapján egy három perces filmet is forgatnak, ahol akár színészként, akár a stáb tagjaként vehetnek részt a jelentkezők.
http://www.kordafilmpark.hu/

 

 

 

 

 

Almásy Katalin

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása