Fel

Tényleg ma van a csokoládé világnapja?

csoki4

Tényleg ma van a csokoládé világnapja?

 

A csokit mindenki szereti. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ma van a Csokoládé egyik világnapja. Ha ugyanis valaki utánanéz a dátumnak, akkor más napokat is talál, amikor a lelkes csokirajongók kedvencüket ünnepelhetik.

 

A mai, július 11-ei csokinapot állítólag Franciaországban, 1995-ben tartották először, Amerikában viszont szeptember 13-án van a csoki ünnepe. Mások úgy tudják, hogy a jeles nap július 7-ére esik, miközben Párizsban már most hirdetik, hogy a Nemzetközi Kakaó és Csokoládé Napot idén október elsején tartják. Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke szerint a csokoládét nem lehet elégszer megünnepelni, úgyhogy mindenki ünnepeljen bátran, amikor csak úgy hozza kedve.

csoki4

Állítólag a csokoládé az az élelmiszer, ami után a leggyakrabban sóvárgunk. És tudják, hogy (brit tudósok szerint) miért kellett a fehér csokit feltalálni?  Hát azért, hogy a fekete gyerekek is összemaszatolhassák magukat…

Azt is kiderítették, hogy a nőknek kétszer olyan gyakran jut eszükbe egy kis csokit enni, mint a férfiaknak. Igaz, miután megették, a nőket általában heveny lelkifurdalás gyötri.

Hátha az alábbi infografika ezen is segít.

Tények és tévhitek

csoki1

 – efem –

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása