Fel

Tévhitek és cáfolatok a családi pihenésről

DSCF6266

Tévhitek és cáfolatok a családi pihenésről

2 dologból biztosan sok van, ha gyermekkel indul útnak az ember: kérdésekből és bepakolásra váró holmikból. Milyen idős babával merjünk útnak indulni? Be kell–e csomagolnunk a fél háztartást az útra? Hogy teremtjük meg ott az otthon kényelmét? Ugye máris beugranak a tipikus válaszok? Összeállításunkkal segítünk, hogy egyszerűbb legyen a készülődés, és könnyebb legyen választani sokszínű szállodai kínálatból.

1. TÉVHIT : Kisbabával nem szabad útnak indulni         

Ha lehetne, érdemes lenne felíratni „receptre”! Kisbabával otthon töltött hónapok után kellemes felüdülés az anyukának a környezetváltozás. A baba pedig jól érzi magát, ha anya nyugodt, mert jól választott szobát, és nem kellett otthon a fél háztartást becsomagolnia.

wellness-027

2. TÉVHIT: Gyerek mellett nem lehet pihenni   

Szülőnek lenni 24 órás elfoglaltság, és nehéz belőle lelkiismeret-furdalás nélkül szabadságra menni. Ha a szálloda alkalmaz szakképzett gyerekfelügyelőket, egy pár órára újra fel lehet fedezni a kettesben töltött idő szépségét és ki lehet próbálni a kényeztető szolgáltatásokat.

3. TÉVHIT: Együtt lenni fárasztó

Ha a gyermek egy rövid időre szülők nélkül is jól érzi magát, az lehetőséget ad az ő kikapcsolódásukra is. De a családi pihenéshez a közösen átélt élmények, az együtt töltött minőségi idő is hozzátartozik. Ha a programszervezés gondját leveszik a szülők válláról, nincs is más teendő, mint választani, és átélni a közös élményeket!

DSC_3927

4. TÉVHIT: Csak nyáron lehet nyaralni

Ha kisgyermek van a családban, még nem köti az iskolaidő, hogy mikor lehet útnak indulni. Ezért fontos, hogy olyan hotelt válasszunk, ahol a gyerekprogramok az év egyetlen napján sem pihennek.  Legyen kész megoldás arra az esetre is, ha kint rossz idő van, hiszen a gyerekek energiáját valahol akkor is le kell vezetni.

5. TÉVHIT : Sok jó ember kis helyen is elfér

Ha otthon külön alszik a gyermek, nem biztos, hogy pihentető lesz a hotelben az egy szobában alvás (vagy nehéz lesz otthon majd a „visszaszoktatás”). Ráadásul a szülők romantikus hangulatának sem használ, ha szuszogó, pótágyon alvó gyermekek között kell suttogva beszélgetni esténként.

6. TÉVHIT : Gyerekétlap = féladag

A valóban családbarát szemlélet alapján működő éttermekben nem felnőtt ételeket kapnak a gyermekek, hanem az életkoruknak megfelelően elkészítetteket.  A mozgalmas családi étkezéseket jelentősen leegyszerűsíti, hogy az egész étterem kialakításánál gondolnak a gyerekekre: nem nézik ki a babakocsival érkezőket, az asztalhoz készítenek etetőszéket, ülésmagasítót, és terítékből is van gyerek-változat.

7. TÉVHIT: Mindegy hol, csak együtt legyünk

Gyakran előfordul, hogy a családbarát jelző csupán marketing fogás, és a családok pihenésével együtt járó zűrzavarra nem számítanak a vendéglátók. Fontos, hogy a munkatársak tényleg értsenek a gyerekek nyelvén! Senki ne jöjjön zavarba, ha kiborul a leves vagy eltörik a mécses. Ha olyan helyre esik a választás, ahol a vendégek nagy része gyerekkel érkezik, akkor nem lehet „kilógni”, és a gyerekek is garantáltan találnak játszótársakat.

DSC_8970

Tudjon meg rólunk többet most! A bababarát Kolping Hotelben 17 éve a családok a legfontosabbak: www.kolping.hotel.hu. Ráadásul most átadtuk a vadonatúj baba élménymedencét és a vizes játszóteret is, hogy a vizes kalandok télen se pihenjenek! Próbálják ki az elsők között!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása