Fel

Történelmi, vallásismereti olvasnivaló az esős nyári napokra

Történelmi, vallásismereti olvasnivaló az esős nyári napokra

Sok a történelemmel, – ezen belül is vallástörténettel – valamint ismeretterjesztéssel foglalkozó kötetet hozott a nyár a hagyományos leporellók, verses kötetek, kalandos ifjúsági regények, klasszikus mesekönyvek felújításai mellett. Különleges a gyermekeknek szóló és a Móra kiadó által jegyzett Isten, Jahve, Allah –Három világvallás alapkérdései című vallásismereti könyv. Számos felekezeti kiadó is jelentkezett a gyermekeknek szóló vallásismereti kiadvánnyal.

Kálvin Kiadótól

Győri Kata – Gellén Sára: Bojti – történet egy nagyszívű kiskutyáról

 

Bojtinak világosbarna szőre van, a bal füle és az egyik tappancsa fekete. Kölyökkutyaként egy kis tömött bojtra hasonlított, innen kapta a nevét. De nemcsak ez különbözteti meg társaitól, hanem az is, hogy különlegesen „nagy” szíve van. Bojti sok szomorúság és fájdalmas tapasztalat után barátokra talál. Végül pedig kap egy igazán neki való feladatot és egy szerető gazdit. Történetét olvasva mi is „emberséget” és önfeláldozást tanulhatunk ettől a kiskutyától.

 

 

 

 

Bencés Kiadótól

Varga Mátyás – Schmal Róza: Szent Benedek

 

Szent Benedek élete Nagy Szent Gergely pápa tolmácsolásában maradt ránk és egy olyan embert állít elénk, aki kora ifjúságától fogva arra törekedett, hogy megvalósítsa azt az ígéretet, amit neve hordoz: áldássá lehessen önmaga és környezete számára. Benedek kora sok hasonlóságot mutat a miénkkel, éppen ezért keresése és közösség utáni vágya ma is megszólíthat mindannyiunkat.

 

 

 

 

 

Gólem Színház Egyesülettől

Szokács Eszter – Szántói Krisztián: Ádám világgá megy

 

“A könyv második története – a Vizes mese – ezzel a mondattal kezdődik: ‘Réges-régen az emberek nem viselkedtek valami szépen: loptak, csaltak, hazudtak, árulkodtak, verekedtek.’ Nos, gondoltam olvasás közben, a világ nem sokat változott! Pedig eltelt azóta ötezer esztendő, mert – el is felejtettem említeni – ez a mesekönyv a Biblia történeteiből válogat. Tíz kedves, a mai gyermek nyelvéhez, gondolkodásához igazított – bájos, ízlésesen humoros rajzokkal kísért – mesévé formálja azt a hömpölygő történetfolyamot, mely az Ótestamentumban az ember teremtésétől Jákob legkisebb fia, Benjámin születéséig húzódik.

 

 

 

Móra Kiadótól

Isten, Jahve, Allah –Három világvallás alapkérdései


A kötet a gyerek érdeklődő, sokszor naiv kérdéseiből és a rájuk adott válaszokból áll, alaposan körbejárja a hit, az ima, az ünnepek, a szimbólumok a szent helyek és a napjaink vallásgyakorlatának aktuális problémáit. 100 kérdés – 100 válasz olyanok mint: Ki Jézus?, Hogyan válunk zsidóvá?; Mi a vallásháború?. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adott válaszok érdemi ismereteket adnak a kisgyermekeknek, közös pontokat keresve a három vallásban.

 

 

 

 

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása