Fel

Új diafilmek

Oviugy06

Új diafilmek

Idén ősszel új filmeket kínál a Diafilmgyártó Kft. Az új kiadványok a gyermeklét többféle vetületét, problematikáját járja körül: óvoda, evés, viselkedés, elfogadás.

Mesés nevelés

A klasszikus mesék mellett sok új, mai mesét dolgoz fel a Diafilmgyártó. Ebbe a sorba tartozik az idei őszi kínálatuk is. Most négy kortárs írótól választottak mesét, illetve két klasszikust dolgoztak újra fel.

Az ovi-ügy című mese, Finy Petra azonos című mesekönyvéből készült, melyhez az illusztrációkat Tommaso Levente Tani készítette. S, hogy mi az az Ovi-ügy? Minden fontos kérdést tartalmaz, ami foglalkoztatja a kisgyerekeket e fontos ügyben, a jó és rossz, az élvezetes és kellemetlen, természetesen sok-sok humorral.

Oviugy06

A már korábban mesében is ismert Terka, most diafilmen is látható.  Terka a piacon  Hohol Ancsa meséje, illusztrálta Boris Juli, most a piacra invitálja a kis diafilmnézőket. Milyen gond is az, ha egy gyerek nem eszik jól, ám egy kis csellel, talán egy jó mesével ez is orvosolható. De a jó evő gyerekek is bizton élvezni fogják Terka és a zöldségek “zöldborsómentő” akciójának történetét.

terka_06

Szintén új a sorozatban a Lukács, a hős lovag, amelyet Budavári Andrea írt, és Benedek Virág illusztrált. Lukács egy átlagos kisfiú, aki nagyon szeret olvasni, különösen harcosokról és hőstettekről szóló  könyveket, ő maga viszont egyáltalán nem hasonlít egy lovagra. Vajon mitől változik meg hirtelen?

lukacsahoslovag610

Az elefánt reggelije c. mesét, Lackfi János írta, illusztrációkat Kállai Nagy Krisztina készítette. A mese szófordulatokban és humorban gazdag, hőse egy elefánt, akinek valami történik a reggelijével.

elefánt (3)Két régebbi mese felújítása is elkészült, az egyik a Cikicakk, a fekete cica, melyet Ruzicska Józsefné írt, rajzolta Gábor Éva. A mesében a másságot járhatják körül a gyerekek, s ahhoz, hogy megismerjék, elfogadják a másságot, először önmagukat kell elfogadniuk.

Cikicakk3

A világ legrosszabb gyereke c. mesét Nagy Katalin írta, s az illusztrációkat Sajdik Ferenc készítette. Hogy mitől javul meg a kisgyerek, s egyáltalán miért rossz. Ez derül ki a diafilmből. 

Avilaglegrosszabbgyereke3

www.diafilm.hu

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása