Fel

Utazás Symphoniába – Müpa program

fuvos3

Utazás Symphoniába – Müpa program

 

Ismerkedjetek játszva a hangszerekkel. Az Utazás Symphoniába c. előadás sorozat következő részében a fafúvós hangszereket mutatják be a zenészek. 

pixel

pixel

fuvos1

A sorozat főszereplői a zene „szerszámai”, a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók autentikus élő zene által, az azt megszólaltató muzsikusok segítségével. Ebben a félévben a klasszikus szimfonikus zenekar hangszereinek birodalmába teszünk utazást. Az expedícióhoz csatlakozó gyerekek megismerkedhetnek a zenekarral és annak legfontosabb hangszercsoportjaival.

A fafúvósok a szimfonikus zenekar legvegyesebb csoportját alkotják. Nevük valójában félrevezető, ugyanis a ma használt fafúvós hangszerek közül a fuvola és kistestvére, a piccolo többnyire fémből készül. A fuvolafélék másban is különböznek a többi zenekari fafúvóstól, a klarinéttól, az oboától és a fagottól. Ezek hangja a fúvókájukban található egy vagy két vékony nádlemez rezgése által keletezik, míg a fuvolák és rokonaik (például a furulya) fúvókájában ilyen nincs, ezekben egy éles peremmel való találkozás hozza rezgésbe a hangszerbe fújt levegőt.

fuvos3

Utazás Symphoniába – Fafúvósok

2016. február 20. szombat 11:00 — 12:00, Üvegterem

Pentaerophonia Budapest Fúvósötös: Jakab Ágnes – oboa, Tötös Krisztina – klarinét,

Beleznai Anna – fagott, Kováts Imre – kürt, Vámosi-Nagy Zsuzsa – fuvola

 

Korosztály: 8-12 év

Jegyárak: 1000 Ft

 

https://www.mupa.hu/program/utazas-symphoniaba-fafuvosok-2016-02-20_11-00-uvegterem

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása