Fel

Vackor és Cinege

vackor1

Vackor és Cinege

A Nemzeti Táncszínház a hazai táncszíntér legfontosabb központja, elsődleges feladata a hazai táncművészet képviselete, menedzselése itthon és külföldön. Célja, hogy otthont teremtsen a magyar táncművészet számára, és olyan repertoárt biztosítson, amelyben minden műfaj megmutatkozik. Befogadó színházként az intézmény közel negyven magyar, professzionális társulattal dolgozik együtt. A néptáncon át a klasszikus balettig, a társas tánctól a kortárs táncon keresztül az interaktív gyermekelőadásokig, műfaji sokszínűséggel kívánja fenntartani a táncszínházba járó közönség érdeklődését.

 

Táncszínházi gyerekelőadások februárban:

 

Vackor kalandjai
Inversedance – Fodor Zoltán Társulata

vackor4

 

Történetünkben Kormos István egyik legkedveltebb meséjét dolgoztuk föl. Vackor alakja elevenedik meg a színpadon, hogy kedves és humoros utazásra invitáljon gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Főhősünk egy esetlen, de nagyon bájos kis maci, aki egy kora őszi napon elcsatangolva egy öreg fa árnyékában leheveredve boldog álmodozásba merül. Csintalan falevelek repítik Álomországba, ahol barátaival számtalan, izgalmasabbnál izgalmasabb kalandba keverednek, hogy végül elérkezzenek a tanulságos végkifejlethez.

vackor2

 

A mese közben a zenetörténet legismertebb klasszikusai is felcsendülnek a gyerekek fülére hangolva, hogy dallamukkal játékosan ismerkedhessenek meg a legkisebbek is.

 

Koreográfia: Fodor Zoltán

Az előadás az Inversedance és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

 

vackor3

 

Előadások:

2018.02.27., 10:30 és 15:00

 

Helyszín: Várkert Bazár, Cím: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér

 

Előadó: Inversedance − Fodor Zoltán Társulata

 

Részletek:

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/esemenynaptar/esemeny/272/253

 

 

 

Cinegekirályfi
Közép-Európa Táncszínház

 

Történet a bátorság és a képzelet erejéről! Mese a jóságról, mely bármily kicsiny lehet, a legnagyobb gonosszal is szembeszáll, és visszahozza kertünkbe az ünnepi fényt!

cinege1

 

Főhősünk, Gergő 9 éves, és nagyon szereti a meséket. Mivel a szülei sokat dolgoznak, ezért a nagypapája vigyáz rá, aki minden nap egy új mesével készül unokájának. Egy ködös, őszi napon Gergő szobája a mese nyomán varázslatos kertté változik, ahol JÓ és ROSSZ, a Cinegekirály és a gonosz Hollócsőr vívják harcukat a birodalomért.

cinege2

 

A csata azonban félbeszakad, így a mese ezen a délutánon nem ér véget, a küzdelem a valóságban és Gergő képzeletében folytatódik. A kisfiú megbetegszik és lázálmában a mesebeli varázskertben találja magát, ahol három próba vár rá. Gergőnek minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a sötét erőkkel. Ha sikerül legyőznie a gonoszokat, a mese boldog véget ér, és a kertbe újra beköszönt az öröm és a fény!

 

Történetünket Móra Ferenc A cinegekirály című elbeszélése ihlette, ám egy ízig-vérig mai mese kerekedett belőle.

Az előadást elsősorban 6-10 éves gyerekeknek ajánljuk.

 

cinege3

 

Előadások:

2018.02.28., 10:30 és 15:00

 

Helyszín: Várkert Bazár, Cím: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér

Előadó: Közép-Európa Táncszínház

Részletek:

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/esemenynaptar/esemeny/519/526

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása