Fel

Verseny a Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért

1tartn

Verseny a Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért

A Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért folytatott verseny megrendezésére az Európai Bizottság Safer Internet programjának keretében kerül sor, az Insafe hálózat támogatásával. A versenyt a 2011-es Európai Díj sikerére építve immár második alkalommal rendezik meg a legtöbb európai uniós tagállamban, továbbá Izlandon, Norvégiában és Oroszországban.

tart2

A Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért folytatott verseny célja, hogy elismerést és ismertséget nyújtson a már létező, 4-12 éves gyerekek számára létrehozott internetes tartalmak részére, továbbá arra ösztönözze a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt, hogy hozzanak létre minőségi, gyermekeknek szóló internetes tartalmakat.

A verseny keretében a legjobb, gyerekek számára létrehozott internetes tartalmakat mind nemzeti, mind európai szinten négy kategóriában díjazzák. A gyerekek egyénileg vagy csapatokban (pl. iskolai osztályok) is benevezhetnek, a felnőttek közül pedig szakmabeliek és nem szakmabeliek is részt vehetnek a versenyben.

A versenyre bármilyen típusú online tartalommal be lehet nevezni – a weboldalaktól, blogoktól és videóktól kezdve az alkalmazásokig és a játékokig – amennyiben az gyerekek vagy fiatalok számára készült. A benevezett tartalmak lehetnek kifejezetten a verseny céljából létrehozott online tartalmak, vagy olyanok, amelyeket már korábban létrehoztak, de érdemesek a nemzeti vagy európai szintű elismerésre.

tart1

A verseny két szintje és négy kategóriája:

Nemzeti és európai szinten egyaránt négy kategóriában hirdetnek majd ki győzteseket:

•         Felnőtt szakmabeliek
•         Felnőtt nem szakmabeliek
•         Fiatalok – egyénileg (vagy legföljebb 3 fős csapatokban)
•         Iskolai osztályok / fiatalok csoportjai (legalább 4 fő)

A verseny Magyarországon 2013. május 30-án indult.

1tartn

Nevezési határidő: 2013. október 31.

A versenyben részt vevő egyes országok nemzeti győzteseit 2013 novemberében hirdetik ki. A nemzeti szinten első helyezést elért pályázatok továbbjutnak a Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért folytatott verseny mezőnyébe. Az európai győztesek kihirdetésére a Biztonságosabb Internet Napján (Safer Internet Day), 2014. február 11-én kerül sor. Az európai győztesek meghívást kapnak Brüsszelbe, a 2014. február 11-én megrendezendő európai díjátadó ünnepségre.

További információért, illetve ha nevezni kíván, látogassa meg a verseny honlapját: www.bestcontentaward.eu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása