Fel

Borka és a varázsállatok – segítő varázsigék és jócselekedetek a hét minden napjára

1BC32D65-BE1C-4A62-BDC1-9A263C88CCE1

Borka és a varázsállatok – segítő varázsigék és jócselekedetek a hét minden napjára

Borka, a cserfes kislány történeteit már nemcsak könyvből, hanem rajfilmekből is ismerhetjük. Gurmai Beáta történetei hamar meghódították az olvasók és nézők szívét.

Jó hír a Borka rajongóknak, hogy idén karácsonyra egy újabb kis könyvet rejthetünk a fa alá: Borka és a varázsállatok címűt.

 

Varázsállatok – varázsigék

 

A mostani kis kötet, nem is mesekönyv, hanem inkább egyfajta foglalkoztató, oktató kiadvány.

A korábbi mesékben számos kis állattal találkozhattak az olvasók, most ők köszönnek vissza a könyv elején. A hét egy-egy napjához egy-egy kis állat tartozik, akik minden nap megtanítanak egy varázsigét. Ezek a varázsversikék igazi segítők, olyan gondolatokat, érzéseket, tetteket mesélnek el  az állatkák segítségével, amelyek a hétköznapi életben egy-egy támaszt, mankót adhatnak a gyerekeknek.

  • Az egyszerű kis varázsigéket, ahogy a szerző,- Gurmai Beáta meséli,-  ne csak elmondjuk a gyerekeknek, hanem beszélgessünk is róluk. Keressünk példát arra, hogy miért jó megjavítani a dolgokat, vagy hogy hogyan kell bocsánatot kérni a barátainktól, ha megbántottuk őket.

A könyv erőssége, hogy a varázsigéket nem hagyja a levegőben lógni, hanem tippeket is ajánl mellé, így segítve a szülőket és a gyerekeket is. A fejezet végén pedig, saját feljegyzéseket, vagy rajzokat is készíthetnek a gyerekek, így tudatosítva a varázsigéket.

 

Jócselekedetek a hét minden napjára

 

Ez a címe a következő fejezetnek, amikor is játszva tanítja meg az írónő a kicsiket a hét napjaira. Itt nemcsak a napok jelennek meg az oldalakon, hanem a napokhoz tartozó varázsállatok és varázsigék. Ez a fajta felsorolás a hónapokkal folytatódik, ahol egy-egy hónaphoz számos jelzőt, foglalatosságot és tárgyakat sorol fel. Ezek a mondatok, ugyanúgy,  mint  a mondókák játszva segítik megtanítani a gyerekeket a hónapokra.

 

  • A játékos tanulás mellett, – meséli Beáta – fontos, hogy ez a kis könyv egyfajta segítő is lehet a szülőknek, nagyszülőknek, egy támasz a hétköznapok sodrásában. Ezekkel az egyszerű kis tanításokkal egyfajta biztonságot adó kereteket, szabályokat taníthatunk a gyerekünknek. Olyan ötleteket, tanácsokat próbáltam összeszedni, amelyek nekem is segítettek a gyereknevelésben.

 

Ajánlom minden kisgyerekes családnak ezt a csodálatos kiadványt, amelyet remélem nemcsak egyszer fognak átlapozni, hanem akár naponta levesznek a polcról, egy kis varázslásra, színezésre vagy a saját ötletek felírására.

 

AK

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása