Fel

Vers-kép lánc a századikra

MarosKriszti

Vers-kép lánc a századikra

 

Különleges közös alkotással tisztelegnek gyerekeknek alkotó író–költők valamint illusztrátorok Weöres Sándor előtt, a 100-ik születésnap hónapjában. Az Író Cimborák és az Illusztrátor Pajtások egy-egy Weöres vers alapján képek és újabb versek szövetét hozták létre – mindenki szeme láttára.

 

Weöres láncreakció

 

Maros Kriszti

Nem először fog össze az Író Cimborák blog – és testvérpárja az Illusztrátor Pajtások blog  alkotó közössége, hogy egymás képeihez-szövegeihez hozzanak létre alkotásokat. Weöres Sándor 100 születésnapja alkalmából pedig egy igazán különleges – játékos, ám annál komolyabb közös mű születése követhető nyomon a blogokon 2013 júniusában, „Rongyszőnyeg” címmel.  Lényege, hogy Weöres Sándor Rongyszőnyeg ciklusának egy-egy darabja nyomán egy illusztráció születik, annak alapján pedig egy új vers, amihez egy újabb kép – és így tovább. Így az ünnepi hónap egészében festmények, versek, rajzok, szövegek fonódnak össze, kapcsolódnak egymásba, melyeket a közönség egyaránt láthat az Író Cimborák blogon és az Illusztrátor Pajtások bologon is.

 

 

 

 

A teljes szövődmény fejlődése itt is meglelhető:  http://irocimborak.blogspot.hu/search/label/We%C3%B6res%20S%C3%A1ndor

(Érdemes megfogadni! A netes blogok sajátossága, hogy mindig a legfrissebb bejegyzés kerül felülre – így az alkotás kronológiája megfordul. Ezért a teljes élmény érdekében célszerű először az oldal legaljára scrollozni – és alulról fölfelé haladva követni a vers-kép szövetet!)

 – nyp –

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása