Fel

Matinékoncertek a MÜPA-ban

mupa1

Matinékoncertek a MÜPA-ban

A Müpa iskoláskorúaknak szóló őszi koncertsorozatában olyan zenekarra írt műveket hallunk, amelyek mindegyike egy kölcsönvett téma változataira épül. A műsor különlegessége, hogy a változatok mellett az eredeti művek is elhangzanak, lehetőséget kínálva az összehasonlításra.

 

mupa2

Gáláns és romantikus címmel kerül sor a Matinékoncertek sorozat harmadik előadására, amelynek műsorán olyan érdekességek szerepelnek, mint Csajkovszkij Változatok egy rokokó témára című műve, Johann Christian Bach B-dúr szimfóniája és Rameau A gáláns Indiák szvitje. A Művészetek Palotájába érkező fiatalok és szüleik Rácz Márton vezetésével ismerhetik meg a művek keletkezésének háttértörténetét, a szerzők életének legizgalmasabb momentumait.

 cello

2013. november 10., vasárnap 11.00 és 15.00 óra

Fesztivál Színház

MATINÉKONCERTEK – Témák és változatok

Gáláns és romantikus

Közreműködik: Karasszon Dénes – gordonka

Budapesti Vonósok Kamarazenekar (művészeti vezető: Botvay Károly)

Vezényel, és a műsort vezeti: Rácz Márton

 Ajánlott életkor: 10 – 14+ év

 

Zenés, táncos, énekes foglalkozással várja a gyermekeket és szüleiket a Müpa november 17-én vasárnap délelőtt. A Tájaink zenéi sorozat témája ezúttal Székelyföld és a cimbalom, kapcsolódva a Müpa Világraszóló fesztiváljához, amelynek középpontjában a magyar találmány, a cimbalom áll.  A már megszokottakhoz hűen, ezen az alkalmon is a legkiválóbb muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket a gyerekek. Tájaink hagyományait meséken, játékokon, dalokon keresztül ismerheti meg a közönség, nem csak hallgatóként, hanem a közös játék és tánc aktív résztvevőjeként.

mupa3

2013. november 17., vasárnap 11.00

Üvegterem

Tájaink zenéi

Közreműködik: Agócs Gergely és a Fonó zenekar, Navratil Andrea – ének, népi játékok, a tájegységek hagyományőrző hangszeres mesterei

Farkas Zoltán „Batyu” és Tóth Ildikó „Fecske” – táncmesterek

Ajánlott életkor: 8-12 év

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása