Fel

Repülés – a szimulátoroktól a hőlégballonig – nem mindennapi kirándulástippek őszre

00003_27837

Repülés – a szimulátoroktól a hőlégballonig – nem mindennapi kirándulástippek őszre

Felhők felett szárnyalni, vasmadárral közlekedni – sok kisgyerek álma. De vajon, hogy működik a repülőgép, vagy a helikopter, a hőlégballon? Milyen lehet onnan fentről a világ? Akik már repültek, azoknak ez az élmény már ismert, de akik még nem, azokra itt a földön is várnak izgalmas kalandok, szimulátorok, próbarepülések, amelyeket nem érdemes kihagyni!

 

Irány Szolnok!

 

Szolnokon  a RepTárban valóban egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhelyre érkezhettek meg. Már a hely is lenyűgöző, hiszen 4500m2 fedett kiállítótere várja a látogatókat, s a szabadtéri területen pedig számtalan géppel, attrakcióval találkozhattok. De ez a múzeum merőben más, mint a megszokott múzeumok. Miért is? A régi, nyugdíjazott repülőgépek mellett interaktív eszközök segítenek elképzelni a repülés élményét. A kiállított repülők némelyikébe bele lehet ülni, a nagyobb gyerekeknek pedig a MiG- 29 szimulátor – parkot ajánljuk, amely tényleg a valódi repülés élményét kínálja a gyerekeknek.

A 4D moziban, VR szemüvegekkel és mozgó székekkel várják a nézőket. S, ha ennyi program még nem lenne elég, akkor tegyétek magatokat próbára a katonai akadálypályán is!

DSC00616

 

 

Aeropark

 

Egy másik igazi repülős kaland Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren várja a gyerekeket és a nagyobbakat! A repülés élményét itt valóban testközelből élhetitek át, hiszen a programok egyik része, hogy a le – és felszálló utassszállítógépeket is megcsodálhatjuk. A múzuemban itt is kipróbálhatják a gyerekek a repülőgép szimulátort, de nem harci gépet vezethetnek a bátrabbak, hanem utasszállítógépet! Ha pedig kedvetek van, akkor feltétlenül szálljatok be a régi repülőgépekre is, vagy nézzétek meg az Ikarus busz kiállítást is.

 

DSC02383-fit-750x563

 

Hőlégballon vs. Sétarepülés

 

A hőlégballonozás egy kicsit múltidéző, klasszikus repülési élmény. Mintha Willy Foggal utaznánk a föld körül, csak most épp a Balaton körül, vagy a Duna, esetleg más nagyvárosok felett. Ez a fajta klasszikus repülés pár óráig tart, s madártávlatból szemlélve a világunkat, valóban felejthetetlen élményt ad kicsinek és nagynak egyaránt.

A sétarepülés vagy a vitorlázó repülés már egy másfajta élményt nyújt. De szerencsére ezeket is kipróbálhatjuk. Gyerekeknek inkább a klasszikus sétarepülést ajánlanám. Cessna gyártmányú repülőre lehet felszállni, melyet az egyszerűbb repülésekre terveztek,  ide 3 utas fér fel, plusz a pilóta. Az ország számtalan kis repülőterén van lehetőség kipróbálni ezt a fajta repülési élményt, s felülről megnézni városunkat, országunkat.

 holegballon-szekszard2_4bf7c2d537790c4839586201253dee66

 

Akik pedig a közeljövőben messzebb útra indulnak, s utasszállító gépen utaznak majd, azoknak egy-két praktikus tanács álljon itt a végén. Mire figyeljünk, ha gyerekkel repülünk?

Legyen nagy kaland a gyerek számára a repülés, meséljünk róla sokat, ha először száll fel gépre. Így az izgalom csökkenni fog.

Hosszú út esetén, készüljünk játékokkal, könyvekkel, hogy a gyerekek ne unatkozzanak.

Minél kényelmesebben próbáljunk meg utazni.

Kis cukorkát, szendvicseket pakoljunk, vagy a gépen vegyünk uzsonnát. Így gyorsabban telik az idő, ha eszünk, s az esetleges izgalmak is hamar oldódnak.

A cikket a Közlekedésbiztonsági rajzpályázatot  kiíró KÖBE Biztosító támogatta.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása