Fel

Friss lehelet mindenkor

dm-1

Friss lehelet mindenkor

 

A világ népességének mintegy negyede szenved halitózisban – ez a kellemetlen lehelet orvosi megnevezése. A kellemetlen szájszagnak számos oka lehet. Már az is kiváltó ok lehet, ha hagymakarikát vagy fokhagymát evett vagy dohányzott. A megfelelő szájhigiéniával azonban mindig frissen tarthatja leheletét. Ha naponta alaposan öblöget szájvízzel, friss marad a lehelete.

 

Baktériumok nyomában

A baktériumok felelősek a rossz leheletért. Márpedig jó sok van belőlük a száj- és garatüregben. Tudósok eddig több mint 300 faj létét fedezték fel és bizonyították. Furcsa mód nagyrészükre kifejezetten szükségünk van. Nélkülük például nem lehetséges egészséges szájflóra és a baktériumok segítenek a fehérjében gazdag ételek lebontásában is. Az ilyen folyamatok során kéntartalmú gázok keletkeznek, amelyek a kellemetlen szájszag elsőszámú okozói.

hagyma

Tisztasági osztag, indulás!

A fogak közötti résekben és a nyelven a baktériumok kiváló táptalajt találnak és gyors ütemben sokszorozódnak. Ha nem tisztítjuk napi rendszerességgel a fogainkat és a nyelvünket, akkor lepedék képződik. Éppen ezért a megfelelő szájhigiénia kiemelt fontosságú, úgymond az alfa és az omega. A fogkeféből, fogkrémből, interdentális fogkeféből, fogselyemből és nyelvtisztítóból álló tisztasági osztag alaposan eltávolítja a szennyeződéseket és megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását. A tisztító csapatot frissítő szájvíz egészíti ki.

fog03

 

Az ideális megoldás

Menta- vagy mentoltartalmának köszönhetően a szájvíz az ideális frissítő. Ha alaposan gargalizálunk, a hűsítő folyadék célzottan fellép a szagokat okozó baktériumok ellen és a légutakat is tisztítja. Akik tehát többre vágynak, mint pusztán jó leheletre, azoknak a szájöblögetés a helyes választás. Olyan hozzáadott anyagok révén, mint amilyen a fluorid, a szájfrissítő szerek támogatják a fogszuvasodás, a foglepedék vagy az ínygyulladás megelőzését is. A legmegfelelőbb szájvíz kiválasztásában kérje fogorvosa tanácsát.

 

Útközben

Sok esetben az alapos reggeli intézkedések ellenére sem marad el a kellemetlen szájszag. Megoldást azonban erre a problémára is létezik. Egy szájspray segítségével, menekülésre bírhatjuk a kellemetlen szagot okozó baktériumokat. Aki a friss lehelet mellett gyors fogápolást is szeretne, az használjon fogápoló rágógumit.

 

(x)

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása