Fel

Romantikus fények – hangulatos mécsestartók

mecses4

Romantikus fények – hangulatos mécsestartók

pixel

Őszi téli estéken, amikor sajnos korán besötétedik, szinte észre sem vesszük, hogy egyre gyakrabban gyújtunk esténként mécseseket, ezzel is melegebb hangulatot csalogatva otthonunkba. Néhány egyszerű, bármelyik otthonban fellelhető hozzávalóból magunk is romantikus mécsestartókat készíthetünk az étkezőasztalra vagy az ablakpárkányra.

pixel

pixel

mecses4

Mire lesz szükségünk?

Befőttesüveg

Csipke ( fellelhető a nagymama komódjában, vagy méteráru boltban )

Zsinegek, szalagok, gombok tetszés szerint a díszítéshez

Ragasztóspray

 

mecses2

Elkészítés

Keressünk megfelelő méretű befőttesüvegeket, mossuk őket tisztára és töröljük szárazra.

 

Vágjuk méretre a csipkét aszerint, hogy az üvegnek minden oldalát, vagy csak az egyiket szeretnénk befedni vele. Ha van rá lehetőségünk szebb, ha körben csipkés, így pl.ha fal mellé tesszük nem csak az eleje fog szépen világítani, a falon is szép minta fog kirajzolódni.

mecses3

Fújjuk be az üveget a ragasztóval, majd egyenletesen, ráncmentesen simítsuk rá a csipkét és hagyjuk megszáradni. Használhatunk csipkés tortapapírt is, de vegyük figyelembe, hogy a papír könnyen szakad, nem olyan elasztikus mint a csipkeanyag, ezért jobb, ha csak az üveg hasán, egy sávban használjuk, így az üveg beszűkülő részein nem fog összetorlódni a papír.

mecses1

Miután a csipke mindenhol megszáradt, már csak a díszítés van hátra.

Használhatunk jutaszalagot, egyszerű spárgát, selyemszalagot, gombokat, bármit ami ízlésünknek és otthonunk hangulatának megfelel.

 

Hangulatvilágítás

Ősszel és télen nagy szükségünk van a mécsesek és lámpások fényére, hiszen sokkal kevesebb napfényben van részünk, így hangulatunk is borúsabb lehet. A mécsesek himbálózó-pislákoló fénye azonban még a szürke őszi estéken is barátságos, otthonos hangulatot teremt.

 

forrás: www.teunneped.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása